dissabte, 28 de juliol del 2012

Dones

Continuem tenint un problema.
Molts, però un segueix a l'ordre del dia i amb la de coses que passen avui en dia sembla que queda mig oblidat...
Parlo de les dones maltractades.
Al 2008 una llei prometedora pretenia garantir el dret de les dones a viure amb autonomia, a no ser discriminades contemplant la violència de gènere a nivell sexual, físic, psicològic o econòmic.

Davant una llei contemplant la gravetat de les situacions que es donen de violència en totes les classes socials, barris, pobles i ciutats, i sense discriminació per condició física, cultural, o econòmica, la implantació del "telèfon d'atenció a la dona" i les grans campanyes de sensibilització mediàtica tant per maltractadors, maltractades i civils per prendre consciència de la importància i necessitat de denunciar, de no córrer la cortina o mirar en una altra direcció, sembla que el problema hagi hagut de desaparèixer.
Això és el que els mitjans sembla que vulguin fer entendre, o no, amb el seu silenci.

Però continuen donant-se molts casos, moltíssims, sempre masses ja que cap d'ells pot ser justificat de cap manera.

I sóc conscient que les lleis en aquest país com suposo que en la resta es fan sense tenir en compte els danys col·laterals, S'abusa d'elles per part de dones  amb molta mala llet per perjudicar as marits o ex marits en els processos de separació quan no hi ha hagut maltractes de cap tipus.  En aquest cas les víctimes són els homes.

I també sóc conscient de a diversitat d'opinions en tant a la intervenció com a ciutadans,  com a persones, davant la coneixença d'un cas de violència de gènere.
La necessitat que la dona entengui la mateixa per poder denunciar la seva parella, la necessitat que entengui que la incapacitat en  presa de decisions, el sentiment de culpabilitat, la falsa estima no són més que el producte quan algú t'anul·la com a dona, i com a persona.

Però sóc en aquest tema un xic radical. Tolerància zero.





Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada